Selamatkan MaLaYsiA Dan Semuanyaa...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Dr. Danial : Isu Non Muslim Masuk Masjid

Dr. Asri : Isu Non Muslim Masuk Masjid

17.2.09

YB Pakatan Rakyat memang persis seorang rakyat biasa.. ~ malaysiakini

Fuh..memang sibuk minggu ni sampaikan banyak ceritera politik dalam negeri yang Harimau terlepas pandang. Biasalah, kalau sudah tarikh 14 Februari tu, berebutlah orang buat kenduri kahwin. Pelik juga kenapa diorang tak berebut buat pada tarikh Awal Muharam atau Hari Keputeraan Rasulullah. Yahudi dan Barat sudah berjaya menawan mentaliti dan budaya kita agaknya. Nauzubillah.

Berbalik pada persoalan asal, pernahkah kenduri-kendara Tuan/Puan dihadiri Yang Berhormat Ahli Parlimen? Jika Ya, di mana tempat duduknya? Sudah tentu di tempat duduk VVVVVVIP bukan?

Dalam kesibukan Harimau mengambil juadah, nun di sana, ternampak kelibat seorang Ahli Parlimen Telok Kemang (den tahu sobab den orang PD) yang turut hadir di kenduri En. Karip di Serting Hilir 5. Siapa lagi kalau bukan Datuk Kamarul Bahrin Abbas. Dengan agak low-profile , beliau menghembuskan satu persatu asap rokok; mungkin baru selesai makan.
Yang syoknya, beliau datang seorang diri, makan bercampur dengan orang kebanyakkan dan rasanya, ramai yang tidak sedar bahawa beliau adalah seorang Ahli Parlimen dan bergelar Datuk.

Datuk Kamarul, Harimau Menaip tabik spring pada Datuk!

Harimau : lain kali, nak tunggu kelibat YB-YB UMNO atau PAS pulak.


p/s - memang cara pemimpin seperti inilah yang kita harapkan..tidak perlu selalu malah selama-lamanya berprotokol..low-profile, tidak perlu layanan setinggi langit...mcm ni la pemimpin a.k.a wakil rakyat..!!! duduk bersama-sama dengan rakyat..!!!

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails