Selamatkan MaLaYsiA Dan Semuanyaa...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Dr. Danial : Isu Non Muslim Masuk Masjid

Dr. Asri : Isu Non Muslim Masuk Masjid

17.2.09

Khir Toyol Tidur Bogel..??? ~ malaysiakini

Ketua pembangkang Selangor, Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo mendesak ahli exco kerajaan negeri Selangor, Elizabeth Wong supaya meletak jawatan exco dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Lanjan, ekoran penyebaran foto-foto bogelnya kepada umum."Ini adalah masalah moral. Dulu Datuk Seri Dr Chua Soi Lek pun letak jawatan," katanya kepada Malaysiakini. { sini }

Inikah kualiti Ketua Pemuda yang UMNO mahukan? Kita bukan terlalu dungu untuk membezakan yang mana berpolitik secara ikhlas dengan berpolitik untuk menonjol diri.

Bukankah khabarnya gambar Elizabeth adalah gambar "pelbagai posisi ketika tidur sambil berbogel"? Bukankah itu sangat jauh bezanya dengan penzinaan DS Chua Soi Lek?

Di mana pula Kak Ijad yang dulu lantang mempertahankan nasib wanita yang teraniaya? Elizabeth ni bukan Wanita ke? Tertanya juga jika masih wujud insan-insan yang ikhlas dalam memperkatakan nasib malang orang lain. Ada atau tiada?

Sejenak, bayangkan kita berada di tempat Elizabeth. Adakah kita akan men"cili" kan mulut-mulut puaka yang menuang cuka ke atas luka? Atau menangisi nasib malang kita sendirian? Entahlah.

Harimau : terlalu sibuk akhir-akhir ni. Maaf kerana lewat update blog.

- dari blog Bila Harimau Sudah Menaip.
--

Ahakksss......

http://bloghijat.blogspot.com/

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Macam mana dia nak tidur bogel bila dia tak ada bola?
kalau ada, berlagak lah macam jantan yang ada maruah. Ini muka botok tak berbola.

Tanpa Nama berkata...

Mana dia wanita UMNO, tidak kah kamu mahu mempertahankan hak se orang wanita. Kenapa membisu, betul lah tak bolih harap.
Come on, grandma Fidah, speak up for women.

Hijat Panjang @ Penang. berkata...

from zul hakim to hijatpanjang@gmail.com

Kadang saya terasa geram sebab ada di kalangan mereka tidak dapat membezakan keadaan di BN dulu dan PKR sekarang..

kenapa masa Chua soi lek dulu tak dak interview ahli parlimen.....
kenapa Hanya gambar TIDOR yang tuan badan sendiri tidak sedar masih di pertikaikan dan gambarnya yang sedang tidur di pamerkan di Berita Utama dan di interview oleh ahli parlimen dan di siarkan ke media........ adakah ini negara Islam....


Tuan-tuan, lihatlah kita di mainkan, di putar belitkan.......Saudaraku........
marilah.....kuat pendirian........berganding bahu........menghidupkan reformasi yang padu dan kuat agar.....dapat musnahkan tembok yang tidak berguna yang memisahkan rakyat dgn hak rakyat yang sebenar........

Atiff berkata...

Salam Zulhakim,

Menafaatnya kursus hak asasi yang baru selesai dan dihadiri siZul ni..
nampak sangat wibawanya...
sama sama kita ubah rakyat kita kepada "kelas pertama" dengan memusnahkan tembok pemisah itu...!!!

Related Posts with Thumbnails