Selamatkan MaLaYsiA Dan Semuanyaa...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Dr. Danial : Isu Non Muslim Masuk Masjid

Dr. Asri : Isu Non Muslim Masuk Masjid

5.5.09

Ketua AMK Penang MENGAMUK...Apahal..??? ~ malaysiakini

Salam Reformasi.... Salam Perubahan....

Errrmmmm...setelah pagi tadi aku dok makan nasik lemak dengan pekena secawan kopi 'gano'...tiba-tiba mai idea-idea nak kasi komen isu yang kelmarin pagi aku terima masa selepas hujan lebat melanda negeri Penang darul Pakatan ni... ada la seorang Ahli Parlimen paling bertuah lagi muda dan selaku Ketua AMK Penang yang baru, dilaporkan telah mengamuk dan menyerang peribadi seorang Ketua AMK Bahagian yang bertandang ke kawasan si ahli parlimen yang sedang dinaiki air akibat hujan lebat tanpa henti di kawasan berhampiran Balik Pulau.

Apa cerita sampai serang peribadi dan di khalayak situ ramai yang memerhati, si pengerusi jkkknya ada, si ahli majlisnya pun adaa...bikin malu la ketua AMK merangkap Ahli Parlimen camni...perangai cam budak-budak saja...dalam Parlimen bukan main profesional berhujah, dalam Astro Awani pulak bukan main berhujah hebat lagi hinggakan kawan aku yang dok di Key Eel nuu...(tapi dia ni jenis dah jenih perot hijau, bukan main puji dan kata)..." baguih nooo Ahli Parlimen kawasan kita ni jat...tak sia-sia kita pangkah masa PRU-12 aritu...camna pulak kawasan punya feedback..??? "

Aku dengan serba salah tak salah, bagitau apa yang seantero Balik Pulau dok perkatakan...dari la Pengerusi jkkk dalam kawasan Balik Pulau yang tak kira PAS ataupun PKR ka, sampai la ke penyokong pembangkang (umno), depa pun kata ahli parlimen ni antara yang paling sibuk di dunia agaknya...kawasan tak di jenguknya...dan pernah berkali-kali jugak la di khabarkan Ketua Umum pun pernah tegoq cara tu tak kena...tapi kalau dalam Astro Awani tu tak pulak siboknya...Alahai, Adoiyai... Apo Kono Eh Jang..???

Kalau dah tak puaih ati kat seorang dua tiga Ketua AMK Bahagian mana-mana, pasaipa dalam Mesyuarat tak diusulkan, kan Ketua AMK Penang, bukannya cokia,cokia punya jawatan tu...eleh, lekeh la lu sound-sound orang di luaq meeting...awat? nak tunjuk hero sangat, lain kali ajak la berlawan, bertumbuk lepas meeting tu...nak tunjuk hero sangat ka nak tunjuk KUASA besaq sangat sebagai seorang Ketua AMK Penang dan Ahli Parlimen Balik Pulau..??? Ennaa Daaaaa....

Yang pelik & ajaibnya, pasaipa dia melenting dan mengamuk sakan pada seorang Ketua AMK Bahagian ni..??? Tak puaih ati kat mana..??? Pasai dia ingat AMK Pusat nak lantik dia jadi Pengarah P/Raya AMK Negeri kot? Tengok-tengok tak dapat..dan kuncu-kuncu harapan dia cuma dengaq kata dapat post Ketua Logistik...tapi ada pandangan peribadi kawan-kawan yang dah lama berjuang dalam parti, sampaikan ada yang bergolok bergadai...yang di gadai habeh tergadai semua, jatuh muflis, bini lari, kereta kena tarik... Depa kata, .."elok la tu, baru saja join dengan parti, dapat post tu kira orait laa..daripada tak dapat langsong satgi kata tak ingat kawan-kawan pulak....

Hishhh...memang patut la sorang dua punya blog dok kaleh, pusing gambaq Ketua AMK Penang a.k.a Ahli Parlimen balik Pulau ni...rupanya segala-galanya dah memang dah tersurat...kena terima jer lah YB....


* legend AMK = Angkatan Muda Keadilan, bukan Anak Mamak Kuty pulak...kot-kot la sapa pi pikiaq camtu kaa...



--
Ahakksss......

http://bloghijat.blogspot.com/

6 ulasan:

Cu Tok Merah.... berkata...

Salam Hijat,

.....dalam hujan pun boleh panas?
ni mesti ada yang makan cili lebih!

Tuan penasihat!
tak bagi nasihat ka?.....atau tu memang ....nasihat dari tuan!

.....Hijat...zul dah mula gatai...u ?

usop sontoroyo berkata...

Salam semua...
Bukak minda, celik mata, tepuk dada, tanya Iman di dada..
Kepimpinan tu amanah,sayang dah menang tapi buat bukan saja tak buat amanah, ego tahap cipan lak tu..

Tanpa Nama berkata...

P A obama ler tu..............

chedet berkata...

yusmadi kerja macam taik

ariosamigos2pg berkata...

Aduhai YY Yusmadi Yusof...Patutnya hang ucap terima kasih ada inisiatif mereka nak membantu Amir permatang pauh serta Dr Mansor dalam PRK Penanti...dah hang x buat mesyuarat sebelum AMK Pusat meeting...dok cakap banyak peleceh org lain...

Dengar katanya dalam meeting tuh hang sibuk dok panjang lebarkan atau perendang idea yang dibangkitkan oleh beberapa pimpinan AMK bahagian2...walhal seawal hang mai hang cakap xtahu nak buat meeting pasal apa...woi YY...hang ingat hang boleh chong AMK lima duit sekupang?porahhh...dengan orang lain hang boleh auta....ariossssssss

cu tuk merah... berkata...

Salam...

....aha ha...dikehendaki hidup atau .....

nama;Ariosamigos

.....jaga2

Related Posts with Thumbnails