Selamatkan MaLaYsiA Dan Semuanyaa...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Dr. Danial : Isu Non Muslim Masuk Masjid

Dr. Asri : Isu Non Muslim Masuk Masjid

15.1.10

Apalah Nasib Blogger...???


Salam, Moshi Moshi semua...

Isnin sudah, seorang blogger terkemuka lagi kontroversi, Kickdefella @ Sheih telah mengalami serangan mengejut, kenderaan beliau yang telah dipecahkan cermin belakang dengan menggunakan sebilah kapak dihalaman rumah beliau di Kota Bharu. Mungkin ini adalah salah satu ugutan maupun peringatan kepada blogger ini hasil nukilan pendedahan hal dalaman pentadbiran negeri Kelantan. Berita lanjut boleh di dapati [disini] ~ Penulis Blog diancam 'Kapak Terbang'

Jika benar sekalipun apa yang dinukilkan kepada umum, apa yang hendak ditakutkan? Berani kerana Benar, Takut kerana Salah..!!! Pimpinan Parti maupun Kerajaan PR seharusnya berterima kasih kepada penulis blog-blog PR yang selama ini memaparkan kebobrokan dipihak UBN maupun PR sendiri kerana tanpa blogger dan media alternatif versi online / internet ini, gelombang kemenangan rakyat pada PRU ke-12 lalu tidak akan berlaku sama sekali. Kemenangan YB-YB (Yang Berhormat) ADUN dan Ahli Parlimen PR di semua tempat pasai memang betoi betoi rakyat mau YB baru ka?

Sebelum ni sorang dua blogger jugak termasuk si KickDeFella juga pernah di tahan pihak polisi kerna ancaman logo 'baru' PDRM oleh blogger Penarik~Beca dan kes terbalikkan bendera Mesia oleh Kickdefella...hmmmm...penjenayah profesional yang terang2 dok merampok, merogol, meliwati kanak-kanak tak berdosa lambat saja pihak berkuasa nak bertindak, mai tang blogger cargas mengalahkan CARGAS CAFE depa bertindakk...

Blogger Cucu Mat Kilau yang mengendalikan PahangDaily pun pernah diseret pihak berkosa ni 2-3 kali jika tak silap, mula2 kes dadah dia disyaki, abeh rumah dia digeledah dan barang2 rumah dirosakkan, kes naya jaa..lepaih tu kes repot polis oleh si Saifool Bukari pasai kes liwat yang camna tah ada sikit artikel dalam PahangDaily, cucumatkilau disoal-siasat oleh pihak berkosa ni seCARGAS kes jenayah berat...hmmmmm...

Cam yg terbaru, sorang mahasiswa a.k.a cam blogger jugak ka? kena dakwa kes bakaq Gereja pulak dalam FB = FaceBook... betoi atau dak ntah la pulak...senang2 ja depa nak caj blogger walhal kes pecah rumah, rompakan bersenjata, seludup orang, senjata, pendatang dan macam macam serba mak nenek kes jenayah masih dok berleluasa kat Mesia ni... Hampeh betoiii....

Akhir kata dari aku dan juga pertanyaan pada semua maupun diri aku sendiri sebagai blogger,


" Adakah selamat lagi terjamin keselamatan kita ni...???




Arggghhhhhhh... Hentam Ajerlahh Labuuuu......




--
Ahakksss......


Related Posts with Thumbnails