Selamatkan MaLaYsiA Dan Semuanyaa...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Dr. Danial : Isu Non Muslim Masuk Masjid

Dr. Asri : Isu Non Muslim Masuk Masjid

12.12.09

Demam Tak Kebahhh...

Salam seantero dunia...

Heeeeeeeeeee.... lama sunggoh la aku tak up-date blog ni... dah macam-macam la pulak kata-kata pujangga dari kengkawan yang mana 'dan' aku dengaq, ada yang kata aku dah merajuk tahap tenggiling serupa cam adun beban port klang... pasai last artikel awai bulan sudah, pasai si badigol tu laaa aku masukkan...kah kah kah... rezeki ko laa...aku tibaii...

Yang betoinya aku yang bleh lama slop ni akibat selepas aja artikel awai bulan November tu, desktop yang sekian lamanya dok berkhidmat untuk negara ni 'down'... di serang penyakit sindrom 'bawah' ... kah kah kah... internet streamyx ok..walaupun kekadang delay sat pembayaran bill-nya...kekekekekeke...kira ok berbanding al-berok-bend yang bila dah 'due' dok buat bangang, terus dia kasi pandai...kah kah kah...pi tanya depa kata 'barred' sat... keno la pi bayaq... blogger zul onenie berapa kali dah kena camtu...punya la dok tanya, pasai pa tak bleh akses internet...naik error lah, apa serba mak nenek lah...ropanya bill berok-bend tu yg tertunggak sket...bayor, settle de kes...hehehehehe...

Akibat dari ketiadaan desktop untuk 'pengup-detan' blog dan sebagainya, netbook Dell Mini pun menerima nasib yang serupa, masok work-shop Dell di Kangar Perlis... adik aku tolong pi repair dengan Dell Team Aloq Setaq laarr.... Sekali kepala kepala depa putaq... kah kah kah...lepas 1 part kena tukaq, berjangkit la pulak p part lain..yg memula hard-disk a.k.a cakera-keras dia...lepas tu mai wireless adapter lak 'kong'..hampehhh..mujoq masih dalam warranty beb...kalo dak, kopakkkkk... yang si desktop lak setelah di kuarantin dan di pomen oleh adik aku, punca segalanya didapati 'processor' pentium D yang dah terbakaq laaa... uishhh..dashat punya kes tu... ni kalo tak silap aku beli dulu ni dalam 2 taun sudah dari kak pupu aku di key eel... agak agak la lepas setaun dari 1 taun abeh jaminan...hehehehe..

Selepas la sumber sumber kemudahan asas dah takdak, kekadang tu ada la terpinjam sat laptop a.k.a notebook Unit Ehsan kot2 la nak ushar apa patot, masa tu takdak ilham wal idea la pulakkk....arrrggghhhhhhh....tension, hehehe...lepas aja raya Qurban baru ni, semua kembali seperti sediakala... tapi, ada dugaan dan cobaan la plak...hehehehe... bermula dengan ke'downan' blogger kerani-opis akibat demam denggi di spital balik pulau dan dituruti pulak oleh blogger zulmamak kasi pecah yang di jangkiti demam pasang-surut (sat panas, sat dia sejuk..) nak dekat seminggu jugak...tapi dia tak masok spital laa, cuma dok tukaq klinik ado laa.. aku pun ter'down' sama dilanda demam ketiba-tibaan...heeeeeee..lama sangat dah aku tak demam ni hah...ada la setaun dua tak kena....memang patot la kot...demam panas kaw dari dalam beb...haba panas berkuap tak mau keluaq beb...uisshhhhh.....walaweehhhh....

Malam semalam, (jumaat malam sabtu) kira dah abeh kebah kali ke berapa pun aku tak tau dah aihh...pasai selama 2-3 ari dok demam tu, sat sat dia rasa nak kebah...lega jaa..lepas tu mai balik rasa panas badan...kena la selubong selimut dan sweater...heeeeee..lepas minum ayaq masak dan ayaq 'tambah seratus' (100 Plus laa..) dia mai berpeluh, cam kebah..tapi mungkin tak keluaq abehh panas tu...ishhh..apo domam pun eden tak tao.... demam chingkukuya ka..altantoya ka...demam denggi ka..batu peringghi ka..entah laa... dalam tempoh ke'demamam' aku tu dah abeh 2 botoi besaq 100 Plus laaa... Isk, dah berkajang pak malau ropanya aku dok merapu meraban, maap la semuo, sebulan lebih aku tak up-date....kekekeke..kira cam kaver-up laaa... kah kah kah...

Ok lah... Adiosss Santosss.... UmmaaLeeyyy....



10 ulasan:

najis'angtautoya.. berkata...

rumah blogger lanun merdeka kan ada,siap sediakn laptop lg,bukanya stakat laptop ayaq kopi pun free give,pakej set..tp sedekah la skit seringit dua,habuan untuk kos karen,he..he..

Aa berkata...

Minum ayo nyo mude, insyallah. kebah lgn lupe bace Bismillah, nanti ko telan je ti.

merah_s berkata...

Pekena Tom Yam panas2 laa... InsyaAllah Kebah la demam tuu.. Tapi sebelum tu buat sholat hajat dulu ar.. ;)

Hijat Panjang... berkata...

salam semua komentar...tima kasih atas sokongan dan nasihat...syukran jazilan...

lanun merdeka...insyaAllah akan dihuluq seketoi dua selepas ni kalo bertandang meng'epotkan' diri berblogging di bkt gedung tuu...memang betoi 'kaw' kopi 'O' yg selalu diminum tu, cerah bijik mata tak mau balik bila dah minum..kekekeke

Aa... telan 'ti' tu apa dia? ayo nyok aku tau le...ti tu jangan cik siti sudahhh...kekekekeke..

merah_s... memang sempoi tu kalo pekena tomyam campoq pulak panas2..slurrppp...walaweehhh...tapi pernah cuba sebelum ni, perot mai kacau tercirit-birit la pulak mungkin pasai pak aji-no-moto depa boh bnyak kott nooo...??? camna pun t/k...hehehehe

Selamatkan PAS & TGNA berkata...

http://selamatkanpastgna.blogspot.com/2009/12/pemburu-syahid-wajib-insaf.html

Din Binjai berkata...

demam nak menikah la tu.....

Ctm.. berkata...

Salam Semua,

Tahniah kerana berani bangun selepas 'demam' terok!
Apa pun cadangan Din Binjai tu mau dok ambil kira,bukan apa perniaagaan pun dah mantab,nampak sunyi tak ada pembantu!
jangan jadi Zul 786,kahwin pun nak sponser.....aaaaaaaaaarr!

Ctm.. berkata...

Salam Semua,

Tahniah kerana berani bangun selepas 'demam' terok!
Apa pun cadangan Din Binjai tu mau dok ambil kira,bukan apa perniaagaan pun dah mantab,nampak sunyi tak ada pembantu!
jangan jadi Zul 786,kahwin pun nak sponser.....aaaaaaaaaarr!

geng topup rm15 berkata...

kita ikhtiar,Allah tentukan,dah sakit kena jaga diri sendiri lainlah kalau dah berbini ada orang tolong suapkan ubat,suapkan makan dan minum,ehem..faham2lah

lin berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Related Posts with Thumbnails