Selamatkan MaLaYsiA Dan Semuanyaa...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Dr. Danial : Isu Non Muslim Masuk Masjid

Dr. Asri : Isu Non Muslim Masuk Masjid

1.3.10

Sireh Pulang ke Gagang : Dari AmNo Dia Datang, Kepada Amno Jua Dia Pergi...

Sireh pulang ke gagang. Siapa lagi selepas ini ! Bayan baru ke Penanti. Penanti pula ke Kulim/Bandar Baharu, bukan jauh sangat, 15 minit jer ! Ahh..! Akhirnya, ke pangkuan Umno jua jalan penyudah mamat ni !
Selepas hampir setahun menyepi daripada arena politik, bekas Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Mohd Fairus Khairuddin, malam ini mengumumkan keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan menyertai Umno.

"Atas dasar mempertahankan pegangan serta perjuangan agama, bangsa dan negara, saya mengumumkan penyertaan dalam Umno dan keluar PKR kerana hilang kepercayaan ke atas pucuk pimpinan parti yang tidak konsisten dalam mempertahankan Islam," katanya.

Beliau mengumumkan demikian pada majlis perjumpaan kepemimpinan tertinggi Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia bersama Perdana Menteri di sini.

Sementara itu, Datuk Seri Najib Razak dalam ucapannya pada majlis itu berkata, sebagai Presiden Umno, beliau menerima Fairus dengan senang hati kerana tahu bekas Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang itu mengambil keputusan atas dasar prinsip dan dasar, bukan kerana jawatan atau ganjaran.

Perdana Menteri berkata, beliau percaya Fairus sudah hilang kepercayaan kepada PKR yang gagal mempertahankan prinsip asas, iaitu memperjuangkan dan menaikkan martabat serta kesucian agama Islam.

"Saya percaya Fairus mempunyai keyakinan yang besar kepada perjuangan Umno dalam membela agama, bangsa dan negara. Malah, penyertaan Fairus adalah sesuatu yang bersejarah kerana beliau pemimpin kanan PKR yang pernah menjawat jawatan Timbalan Ketua Menteri," katanya. BH/-

2 comments:

hj jamaludin said...

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Eh! Eh! Eh! Budak ni! Dulu budak ni letak jawatan Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang kerana nak sambung belajar ? Top top sambung belajar kat sekolah UMNOBN rupanya.
Betul lah kata kata DSAI tempoh hari dimana ucapan DSAI silap pilih orang untuk terajui kepimpinan PKR . Budak ni pun satu kalau bicara nak menegakkan Islam kenapa tak lompat kat Parti Islam SeMalaysia (PAS) join dengan TG Nik Aziz.Ini Macam ada ada apa je? Bagaikan ada udang sebalik mee penang je! Mangkok hanyun punya budak kami menyesal undi anda sebagai ADUN dan kami haramkan duit gaji kamu kerana kamu mempermainkan undian kami .

chor said...

maka makbul doa penyokong pakatan rakyat semasa Fairus masih dalam PKR dulu! Ambiklah! Kulim bila? lagi cepat lagi bagus!

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails