Selamatkan MaLaYsiA Dan Semuanyaa...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Dr. Danial : Isu Non Muslim Masuk Masjid

Dr. Asri : Isu Non Muslim Masuk Masjid

5.4.09

Bila UmNO-Bn Tulis Jawi... ~ malaysiakini

Bila UMNO tulis jawi... Kenapa tajuk ini begitu indah untuk didengar. Lihatlah gambar di atas kerana ia boleh menjawabnya. Paling ketara ejaan AMALAN. Ni baru satu belum yang lain lagi. Saya tambah lagi satu MALAYSIA. Buka kamus, betulke ejaantu?

Ni baru dari segi ejaan sudah menunjukkan kedaifan mereka, macamanalah nak mentadbir negara ini?. Dalam hati ini berkata sudah tiadakah ilmuan Islam di dalam UMNO yang boleh mengejanya dengan betul? Inilah padahnya kesan dari penghapusan tulisan jawi yang dilakukan oleh UMNO dulu.

Kesannya sekarang kita nampak jelas betapa Melayu telah hilang JAWINYA. MELAYU TELAH HILANG AKHBAR JAWINYA! Puncanya...UMNO! Perkara inilah yang diperjuangkan oleh cendekiawan bahasa kita melalui perhimpunan 100 ribu PPSMI.

Kita tidak mahu BAHASA MELAYU jadi seperti TULISAN JAWI. Wahai BANGSA MELAYU di BUKIT GANTANG dan BUKIT SELAMBAU renung dan fikir2kanlah.....BILA UMNO belajar TULIS JAWI....?

nukilan : ANAK KOMANDO REJIMEN 1


* p/s - keh keh keh keh...amno amno..pertubuhan kebangsaan melayu bersatu...hmmmm, macam nama sekolah kebangsaan pulak dahh...pelik,pelik hangpa nih...kononnya nak tarik perhatian pengundi melayu la dengan tulisan jawi ala-ala ano tuu..??? boleh melingkup la hangpaaa....reti ka budak-budak petugas hangpa baca tu..?? bunyi apa camtu..??? hahahahahaha...anak menakan aku pi tadika belajaq mengeja jawi dengan qiraati pun tak terok cam hangpaaa....cehhhh...


--
Ahakksss......

http://bloghijat.blogspot.com/

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails