Selamatkan MaLaYsiA Dan Semuanyaa...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Dr. Danial : Isu Non Muslim Masuk Masjid

Dr. Asri : Isu Non Muslim Masuk Masjid

28.8.08

Ahli Parlimen P.Pauh kini rasmi sebagai Ketua Pembangkang Parlimen M'siaSalam Reformasi..!! Salam Perjuangan...!! Salam KeADILan..!!


Pada jam 10:05pagi mengikot jam dalam Dewan Rakyat, bangunan Parlimen, Kuala Lumpur...Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan selamatnya mengangkat sumpah di depan Yang Di Pertua a.k.a Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia selaku Ahli Parlimen kawasan P.44 Permatang Pauh dan sebulat suara oleh Ahli-ahli Parlimen Pakatan Rakyat sebagai Ketua Pembangkang Parlimen M'sia.


Dalam sekitar jam 10:47:01pagi, informasi terkini di terima mengenai perkara diatas dan juga ada di beritahu pihak RTM 'tak berani' menyiarkan secara 'LIVE' dengan izin.. (macam berucap dalam Dewan lak dahh..) walaupun ada dalam slot harian siaran dari Dewan Rakyat kerana mungkin Menteri yang menjaga RTM tu cam nak 'balas dendam' yang pada satu ketika dulu ni TEWAS secara beradab dalam sesi DEBAT TERBUKA anjuran portal Agendadaily.com dan bertempat di Dewan Bahasa & Pustaka..Tadi petang ni, Menteri tersebut telah menjawab yang HANYA sesi soal-jawab SAHAJA di berikan liputan langsong, tiada keistimewaan di beri kepada mana-mana pihak untuk sebarang apa Upacara sekalipun..menteri apa jadah kalu camni, buat undang2 sendiri ka..?? Nampak sangat la yang dia tu tak puaih ati sangat kena 'belasah terok' masa Debat aritu...Esok hari pulak Pak Lah katanya nak bentang-kan BELANJAWAN a.k.a BAJET 2009, Ketua Pembangkang yang baru dok ada ni mungkin takkan dok diam..dan mungkin jugak sesi esok ni berlanjutan sampai 2-3pagi..hah laa..maunya Pak Lah terketaq2 nak baca teks BAJET tu berjam-jam lamanya sedangkan berdepan dengan dia adalah mantan Menteri Kewangan..ada pengalaman lebih lagi dari dia..silap2 aribulan ayaq mineral depa tak boh dalan cawan dah, mungkin depa boh botoi mineral yang 1 kilo atau 3 kilo punya...kalau boh dalam cawan,gelas satgi tak cukop..cepat dahaga..hehehe..pandai la aku dok merapu...Camana pun esok di Parlimen serta tarikh 16 September adalah dinantikan seantero Malaya untuk pastikan Ketua Pembangkang yang baru sekarang ni akan jadi Ketua Kerajaan a.k.a PM - Perdana Menteri M'sia ke-6...

Hehehe...ApSeRe..Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails