Selamatkan MaLaYsiA Dan Semuanyaa...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Lakaran Zunar semasa didalam Lokap Polis...

Dr. Danial : Isu Non Muslim Masuk Masjid

Dr. Asri : Isu Non Muslim Masuk Masjid

30.12.09

Perokok Adalah Golongan Kaya Raya...???"Dia kata dia miskin, dia tiada apa-apa. Tapi kalau boleh beli rokok, maksudnya golongan ini adalah mereka yang berkemampuan" (termasuk dalam golongan orang-orang kaya).

Golongan inilah yang dicadangkan oleh Datuk Ahmad Shabery Cheek di sini supaya kerajaan mengkaji semula samada mereka ini layak terima apa-apa bantuan dari kerajaan kerana mereka mampu membeli rokok walaupun harga minimum rokok ditetapkan kepada RM6.40 bagi 20 batang atau dikira pada harga 32 sen bagi sebatang.

Ini bermakna golongan perokok ini mampu menyara rokok mereka sehingga RM2000 sebulan, iaitu melebehi kelayakan kategori 'MISKIN' yang kerajaan tetapkan iaitu kurang RM1000 sebulan sekeluarga.

Tabiat tidak merokok adalah cadangan paling tepat sebagai prasyarat untuk belia dan pelajar yang memohon bantuan kerajaan atau lain-lain program seperti Perumahan Rakyat Termiskin atau bantuan lain daripada pemohon yang mampu melanggan stesen televisyen berbayar atau menghisap rokok juga perlu dipertimbangkan sebelum diluluskan.

- dari blog [ni..]

--
Ahakksss......

http://bloghijat.blogspot.com/

4 ulasan:

Unknown berkata...

mmmmmmmm...betoi..betoi..betoi..empunya blog juga org kaya rupanya..

Hijat Panjang... berkata...

baru mau tau ka? hah laa...kaya penyakit, kaya masalah...kah kah kah...

kadang2 kerap kali makan roti dengan disapu sri kaya...ummpphhh...

geng top up rm5 berkata...

hijat,rokok burton tkda stok ka?memang perokok golongan yg kaya,kaya dengan hutang!!!

Hijat Panjang... berkata...

alo geng top up rm5...

itu Burton stok kalu lu mau kena pi cari sama Duty Free Shop mana2 airport atau Sempadan...Bkt Kayu Itam ka Wang Kelian ka...sana ada maaa...

Related Posts with Thumbnails